None

Vierde editie van het Commerce Event een succes!

03-12-2018 CloudSuite

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover: hét Commerce Event ‘18! CloudSuite organiseerde de vierde editie van het event, dat in teken stond van de huidige trends binnen B2C en B2B commerce. Ruim 120 branchegenoten waren aanwezig bij het Commerce Event.


Okko Huisman als eerst aan het woord. CloudSuite wil komend jaar de samenwerking met partners intensiveren en een headless-variant aanbieden. Klanten en derde partijen zijn hierdoor volledig in staat zelf hun front-end te ontwikkelen. De releasedatum is nog niet bekend. Wel zal CloudSuite in 2019 maandelijks nieuwe releases uitbrengen. Tijdens de klantendag op 31 januari zal er ongetwijfeld meer over worden toegelicht.


Vervolgens was het de beurt aan de zes zeer boeiende sprekers. Eén van die sprekers was Thomas Boogert van Secrid. Hij sprak over hun keuze voor mobile first: “Bij B2B denk je vaak aan een stoffige desktopcomputer in een magazijn. Maar veel van onze klanten wonen aan de Middellandse zee of hebben even niks te doen in een lege winkel. Dan koop je veel gemakkelijker in met een paar swipes op je telefoon.” Het platform van CloudSuite bevalt Secrid zo goed, dat ze haar storefront voor particulieren ook naar CloudSuite wil brengen. Daarvoor bouwen ze de front-end dus volledig zelf: “Voor een van oorsprong B2B-platform, biedt CloudSuite ons ongekende creatieve vrijheid.”


Tussen de sprekers door was er onder het genot van een goed kop koffie dé gelegenheid om e-commerce managers, experts en andere beslissers te spreken en kennis te delen.


Na de pauze spraken partners als Okapion en RobinHQ. Eelco de Vaal van Okapion sprak over het belang van ontwerpen vanuit de gebruiker. Als de ‘happy flow’ tijdens de aankoop van de consument wordt onderbroken gaat dit ten koste van de conversie en loyaliteit. Een onoverzichtelijke website zou hier een oorzaak van kunnen zijn. Zo stond de rest van de middag in het teken van het verstevigen van het eigen merk en kanalen.


Aan het einde van de dag konden bezoekers zich melden bij de bar voor een borrel en een lekkere bite. Sprekers hadden de kans om hun verhaal te verdiepen bij vragen en opmerkingen. Er was zelfs de kans om je driving skills te showen in een echte F1 Playseat!


Conclusie, een succesvolle middag vol met inspirerende sprekers en momenten betreft de trends en ontwikkelingen binnen de B2C en B2B commerce.