Secrid

"CloudSuite werkt niet alleen met ons samen, maar denkt met ons mee"Het Nederlandse bedrijf Secrid produceert sinds 2009 cardholders en wallets. De onderneming heeft onlangs een periode van snelle groei doorgemaakt en exporteert nu naar meer dan 70 landen.


Secrid’s assortiment weerspiegelt dit credo: de ontwerpen zijn tijdloos maar de functionaliteiten zijn modern – de Cardprotector range beschermt bijvoorbeeld tegen ongewenste draadloze communicatie. Deze combinatie spreekt aan: het product loopt als in een trein in zo'n 7.000 verkooppunten over de hele wereld.

Business Case

Secrid wil haar internationale aanwezigheid nog verder opbouwen. Ter ondersteuning van die plannen had het bedrijf een B2B-platform nodig om de orderstroom te automatiseren en de stapels Excel-sheets die door de retailers werden gebruikt, uit te faseren. Zaken doen via e-mail, fax of telefoon werd veel te omslachtig en stond bovendien het streven van Secrid om wereldleider te worden op het gebied van pocketwear in de weg.

Resultaat: Pocketwear e-commerce platform

Secrid heeft nu een platform van pocketformaat – echt een pocketwear e-commerce platform– waar de retailer een bestelling kan plaatsen wanneer dat hem of haar van pas komt. Het platform geeft Secrid's identiteit en creativiteit als productontwerpers een online uitstraling die even uniek is als het brand zelf. Dat is op zich al een grote winst voor Secrid.

"We hebben zelf een volledig custom ontwerp gemaakt samen met een exter ontwerpbureau, én dat is helemaal geïmplementeerd in Cloudsuite commerce platform. Hier zaten bijna geen limitaties aan zodat we onze visie en productbranding doorvertaald hebben naar het B2B platform."


Bekijk de webshop


Thomas Boogert - IT & ERP Manager SECRID

Financiële voordelen en ROI

De eerste winst van het platform zit ‘m in de tijdsbesparing voor zowel Secrid als voor hun klanten. Complexe en personalized informatie is zeer snel en gemakkelijk toegankelijk. Dat vinden de retailers geweldig en er komt tijd vrij voor nieuwe waarde-toevoegende zaken.


Secrid verwacht door de automatisering in de orderverwerking de investering van het platform in tijdbesparing in 2 jaar terug te verdienen. Dit is onder de voorwaarde dat 50% van de orders via het platform zullen worden geplaatst en dat het platform binnen een jaar wereldwijd uitgerold zal zijn.

Toekomstplannen SECRID & CloudSuite

Secrid is van plan meer gebruik te maken van de mogelijkheden die het CloudSuite-platform te bieden heeft. Er zijn plannen om het gehele returns proces te integreren en in CloudSuite te implementeren. Nog meer veelzeggend is het feit dat het bedrijf een Proof of Concept opzet om te zien of CloudSuite ook kan worden ingeschakeld bij de B2C verkoop – toch een groot blijk van vertrouwen.