None

Expert panel “(Re)platforming” convenes

15-06-2016 CloudSuite

Waar moet je als bedrijf op letten als je op zoek bent naar een nieuw e-commerce platform? Hoe maak ik een business case voor (re)platforming? Hoe betrek ik mijn organisatie en klanten bij het proces? En is mijn organisatie eigenlijk wel klaar voor een nieuw platform? Belangrijke vragen die we tijdens de expertgroep ‘(Re)platforming’ beantwoorden. Dit jaar is CloudSuite de gastheer van deze expertgroep van ShoppingTomorrow dat we organiseren in samenwerking met foryouandyourcustomers. Afgelopen vrijdag vond de eerste meeting plaats in een reeks van bijeenkomsten. We richten ons op bedrijven die op het punt staan om over te stappen op een nieuwe e-commerce platform. Dit noemen we (re)platforming.


De eerste meeting vond afgelopen vrijdag plaats op het kantoor van foryouandyourcustomers in hartje Amsterdam. Tijdens het ochtendvullende programma stond het volgende vraagstuk ter discussie: ‘Hoe maak ik de business case voor (re)platforming?’. Het doel van onze expertgroep is om onze kennis en ervaring op het gebied van e-commerce uit te schrijven in een blue paper. Elke expertgroep van ShoppingTomorrow schrijft zijn eigen blue paper en samen worden ze gebundeld in een boek dat volgend jaar wordt gepubliceerd. Met onze expertgroep richten we ons vooral op bedrijven uit het midden en hoog segment die al een e-commerce platform hebben en klaar zijn voor een nieuw platform.


Tijdens de sessies die komende maanden gaan plaatsvinden willen we antwoord geven op de volgende vraagstukken:

  • Hoe maak ik de business case voor (re)platforming?;
  • Hoe betrek ik mijn organisatie en klanten bij het proces?;
  • Is mijn IT-landschap (data, systemen) klaar voor re-platforming?;
  • Hoe manage ik de risico’s van (re)platforming?;
  • Hoe selecteer ik het juiste platform?’


Alle expertgroepen van ShoppingTomorrow tijdens de kick-off op Nyenrode Business University eerder dit jaar

MULTICHANNEL BUSINESS & TECHNISCHE KENNIS

Als rode draad door onze paper loopt het ‘Multichannel Business’-model dat foryouandyourcustomers heeft ontwikkeld. Met de ervaring van de experts en de technische kennis van CloudSuite werken we toe naar een paper die bedrijven kan helpen in hun zoektocht naar een nieuw commerce platform. Binnen ons model wordt rekening gehouden met techniek, customer journeys en persona’s. Aan de hand van onze methode kunnen bedrijven voorkomen dat ze verkeerde keuzes maken in hun pakketselectie en kiezen voor een platform dat het beste bij de bedrijfscultuur en ambitie past. Mocht u op de hoogte willen blijven van onze bevindingen, houd dan onze website en de website van ShoppingTomorrow in de gaten.


De deelnemende experts van onze groep zijn personen van (hoger) management niveau. Ze hebben affiniteit met e-commerce binnen grootzakelijke bedrijven zoals groothandels of (grote) retail-organisaties. De deelnemers van de expertgroep (Re)platforming zijn: Expresso Fashion, Bunzl, THR, Conrad, Eppinga Hout & Bouwmaterialen, Garcia (Jeans Centre), Inter Essence, Pabo, PACOMBI Group, Scholten Awater, Friesland Campina, Sundio Group, foryouandyourcustomers & CloudSuite.